AGF Netherlands: "Nieuwe online marktplaats voor verse producten gelanceerd"

Click here for original story

De onlinemarktplaats fruitspot.com is ontwikkeld om de behoeften van kopers en verkopers van verse producten te vervullen. "Wij werken realtime voor mensen die verse producten willen kopen of verkopen op de spotmarkt," zegt Jose Baptista, CEO van Fruitspot's. Het bedrijf heeft een netwerk van gebruikers bestaande uit meer dan 45.000 telers, transporteurs, distributeurs en handelaren uit de VS, Latijns Amerika en Europa. Al deze bedrijven worden gescand voor hun eerste transactie.

Fruitspot heeft ook een netwerk van bestuurders in het veld in de belangrijkste markten in de VS, Europa en Latijns Amerika – met lokale vertegenwoordigers in landen zoals Brazilië, Chili en Spanje.

Steunpunt

Fruitspot is meer dan alleen een marktplaats. Naast een online platform biedt het bedrijf ook een steunpunt om problemen op te lossen met een proactieve follow-up om snelheid, beschikbaarheid en service te creëren om problemen te kunnen oplossen. In het geval dat een koper of verkoper binnen een paar uur geen reactie ontvangt, helpt het ondersteunende team door te bellen. Het team is ook beschikbaar om te helpen om algemene problemen op te lossen zoals logistieke uitdagingen. "Wij geloven dat dit een wezenlijk verschil uitmaakt in de manier waarop we werken. Wij zijn geen makelaar en meer dan uitsluitend een telefoonboek of een traditionele online marktplaats. Het is ons doel om te helpen de verse producten die beschikbaar zijn op de wereldmarkt te plaatsen en steun te verlenen dat onze gebruikers helpt problemen op te lossen, vaak gerelateerd aan een overschot of tekort aan een product," zegt Baptista.

Gratis lidmaatschap, gratis gebruik

Lid worden van het platform is gratis evenals het gebruik. Het bedrijf voorziet in een platform, netwerk en steunpunt en zal alleen een rekening indienen bij een voltooiing van een transactie. Baptista bouwt relaties op met de grootste telers, distributeurs en handelaren in het land. Onder hun gebruikers, bevinden zich Whole Foods Market en onlangs Freshdirect. "Zij hadden de gelegenheid om het concept te ervaren en zijn heel enthousiast," zegt Baptista. 

Beperken van voedselverspilling

Fruitspot is ook partner van het United Nations Environment Programme (UNEP), als onderdeel van hun 10 jarig programma Sustainable Food Systems. Dertig procent van het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd wordt verspild voordat het de consument bereikt. De VN is ervan overtuigd dat Fruitspot kan bijdragen aan de wereldwijde inspanningen om voedselverspilling te reduceren. 

"Wij zijn negen maanden geleden begonnen met de opbouw van Fruitspot en momenteel, hebben al 350 gebruikers zich ingeschreven als onderdeel van onze Beta release," meldt Baptista. "Wij hebben veel positieve feedback ontvangen," voegt hij eraan toe. Het bedrijf overweegt momenteel nieuwe inschrijvingen tijdens de voorbereiding om het platform openbaar te maken in meer dan 100 landen.

Publicatiedatum: 20-6-2016
Auteur: Karin Tazelaar
Copyright: www.agf.nl